Rimac Concept One – Elektrische Supercar

De Rimac Concept One is een elektrische supercar gemaakt door Rimac Automobili. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Mate Rimac, een elektrotechnisch ingenieur en voormalig coureur. De Concept One is ’s werelds eerste volledig elektrische sportwagen en heeft een topsnelheid van 340 km/h. De auto kan in 2,8 seconden van 0 naar 100 gaan.

Op 10 juni 2017 crashte Richard Hammond met de Rimac Concept One tijdens het filmen voor de televisieshow “The Grand Tour”. Hammond bestuurde de auto bij een hillclimb race toen hij de macht over het stuur verloor en een gedeelte van de heuvel naar beneden is gerold. Hij raakte ernstig gewond bij de crash en werd overgevlogen naar een ziekenhuis in Zwitserland. Hij hield gelukkig weinig schade over van het ongeluk.

Bekijk hieronder het fragment uit “The Grand Tour” waarin Richard Hammond de Rimac crasht. In deze aflevering deden de presentatoren mee aan een hillclimb race in Zwitserland met een Lamborghini Aventador, Honda NSX en de Rimac Concept One. Hij was zelf waanzinnig onder de indruk van de koppel van deze auto. Hetgeen hem ook genekt heeft in de hillclimb.

Ondanks de crash is de Rimac Concept One nog steeds een indrukwekkende auto. Het heeft een batterijbereik van 350 km. De auto is ook uitgerust met een verscheidenheid aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder airbags, veiligheidsgordels en een rolkooi. Maar bovenal is de acceleratie het meest indrukwekkende aspect van deze supercar. Dat gecombineerd met zijn lage zwaartepunt.

Plaats een reactie