Hoeveel autos in Nederland?

Het aantal personenauto’s in Nederland neemt al jaren toe. Dat is terug te vinden op de site van het CBS (link). Hoeveel autos in Nederland er rondrijden en hoeveel auto’s er momenteel in Nederland geregistreerd staan? Binnenkort is dit mogelijk op de homepagina (link) van mijn site. Het getal wat je daar zult zien is dan live en bevat alle registraties van die dag. Verder zijn er nog een aantal andere statistieken zichtbaar, deze zal ik hieronder bespreken.

Hoeveel autos in Nederland zonder APK?

Op het moment van schrijven zijn er in Nederland 395.255 auto’s geregistreerd zonder APK. Dat betekend dat iets meer dan 4 procent van de auto’s niet zomaar op de openbare weg mag rijden. Wil je weten wanneer de APK van je kenteken verloopt? Vul dan het kenteken van je auto in op de kenteken check van mijn site (link).

Hoeveel autos in Nederland met APK?

Op het moment van schrijven staan er in Nederland 8.904.794 auto’s geregistreerd met een geldige APK. Dat betekent dat deze personenauto’s een APK vervaldatum hebben die groter is dan vandaag. In totaal staan er momenteel 9.422.436 auto’s geregistreerd in Nederland, zowel met als zonder APK.

Hoeveel auto’s per kleur?

Het is best interessant om te weten wat de meest populaire kleur is voor je auto. Het kan namelijk best zo zijn dat het moeilijker is om je auto te verkopen als die een bepaalde kleur heeft (bron). Daarom kun je hieronder zien wat het aandeel auto’s is per kleur in Nederland.

Hoeveel auto’s per merk?

Daarnaast is het interessant om te zien welke merken het meest populair zijn in Nederland per jaar. Volkswagen is een merk dat vrijwel altijd in de top 5 van merken staat, maar er zijn ook merken die af en toe elkaar in halen en van plaats wisselen. Dit komt vaak doordat er een bepaald model is uitgekomen dat erg veel verkocht is in dat jaar. Zo is tussen 2020 en 2021 Renault van plek 5 naar plek 8 gezakt.

1 gedachte over “Hoeveel autos in Nederland?”

Plaats een reactie