Weetjes over Volkswagen

Houd jij van de Duitse autofabrikant Volkswagen? Hier zijn vijf weetjes over Volkswagen:

1. Volkswagen werd opgericht door Ferdinand Porsche.

Ferdinand Porsche richtte het bedrijf in de jaren dertig op. Hij was een ingenieur die eerder raceauto’s had ontworpen voor Mercedes-Benz. Later staat hij ook aan de wieg van de eerste Porsche.

2. Volkswagen is een van de grootste auto producenten ter wereld.

In 2011 had Volkswagen het vierde hoogste aantal auto’s wereldwijd verkocht. In dat jaar verkochten ze 8,2 miljoen auto’s, wat meer dan Honda is. Hiermee heeft het merk een impact bijna overal ter wereld, gewoonweg omdat er zoveel Volkswagens rondrijden.

3. De Kever was instrumentaal in het beroemd maken van Volkswagen.

Volkswagen was in de jaren zestig geen zeer bekend merk. Het was de Kever die alles deed veranderen. De kever was een beste verkoper in de Verenigde Staten en het trok veel nieuwe klanten naar Volkswagen.

4. De Kever heeft een uniek aandrijfsysteem.

Dit is misschien een van de weetjes over Volkswagen die minder bekend is. De kever is namelijk een achterwielaangedreven auto, iets dat zeer ongebruikelijk is voor een auto van zijn grootte.

5. De Volkswagen Golf MK7 was de World Car of the Year 2013.

De Golf is een van de meest bekende modellen van Volkswagen. De Volkswagen Golf MK7 heette de wereldauto van het jaar 2013. De Golf line-up spant over meerdere jaren en heeft een grote impact gehad (en nog steeds) op de auto-industrie. Het is ook niet voor niets de meest populaire auto in Nederland momenteel.

Plaats een reactie